спорт

Начало | спорт | Завържете обувките си здраво и се пригответе да опитате един от най-старите спортове в света

Завържете обувките си здраво и се пригответе да опитате един от най-старите спортове в света

Аз детето | 2018-05-27

Завържете обувките си здраво и се пригответе да опитате един от най-старите спортове в света

Обуйте си най-удобните маратонки или въобще спортни обувки, завържете ги много здраво и се пригответе за едно хубаво тичане! Спокойно, нямаме предвид точно сега! Ще ви очакваме на 10-ти юни! Тогава ще се състои поредното издание на нашата „Детска Игриада“ – весел спортен празник за деца и техните семейства. Тази година сме ви приготвили нови неща и изненади. За първи път ще имаме волейбол, а също сме се погрижили и най-малките да се забавляват със специална детска алея пълна с игри и рисуване. Накрая пък всеки може да се включи в открит урок по танци. Да не забравяме и състезанията, в които можете да участвате и да се почувствате като истински професионални спортисти! Разбира се ще имаме и медали и награди за най-добрите, като на истинско състезание!

Едно от най-вълнуващите от тях ще бъде бягането на 50 метра! Заедно с нашите партньори от Българска федерация Лека атлетика и Спортен клуб „Приорити спорт“ сме организирали едно страхотно състезание по бягане почти като на Олимпийските игри! Обичате ли да тичате? Сега тази дейност е доста модерна и определено има защо! Много хора обичат сутрин или вечер да излизат до парка, за да пробягат известно разстояние ей така за удоволствие. Те обичат тичането, защото то кара тялото да се чувства добре, а оттам и самият ти. Някои хора дори се наслаждават на тази спортна активност толкова много, че тя се превръща в любимото им хоби.

Няма как да не сте виждали в парка хора от всяка възраст, които тичат за здраве. Някои предпочитат да тичат на дълги разстояния, а други харесват тръпката от бързия спринт. И макар да не го правят професионално, а просто в парка, дори и без да го осъзнават, те стават част от света на леката атлетика. В действителност тя е най-ключовото събитие и от всяко едно издание на олимпийските игри. Бягане на 100, 200 или 400 метра, бягане с препятствия или петобой, всичко това е част от леката атлетика.

Далеч от тези неща обаче сме убедени, че вие просто обичате да тичате. Все пак на кой не би му харесал да чувства вятъра в косите си и да бъде бърз като някои супер герой – например Светкавицата или Куиксилвър. Знаете го, от популярните филми за „Х-мен“. Много хора си мислят, че той може да спира времето, но ние знаем, че той просто тича и се движи така бързо, че прави нещата да изглеждат изключително бавни, почти спрели. Да, може би в действителност ще е трудно да развиете чак такава скорост, но все пак тичането си остава близо до неговите суперсили. Но да оставим настрана и супергероите. Имаме да ви кажем нещо още по-интересно. Знаете ли, че бягането на 50 или 100 метра се смята за една от най-важните дисциплини от леката атлетика? Досещате ли се защо е така? Много просто, за да спечелиш такова състезание трябва да си наистина бърз! Точно затова то остава едно от най-популярните и престижни състезания в света на спорта. Всъщност победителят в 100-метровото състезание на Олимпиадата веднага освен златния медал получава и титлата за „най-бързият мъж / жена в света“.

Така че ако вие искате поне за един ден, а кой знае може дори и за повече, да получите титлата „най-бързото дете в света“ то се регистрирайте за Детска Игриада. И не забравяйте – очакваме ви на 10-ти юни в парка „Заимов“ за едно приятно тичане и още много спортни забавления.

Организатор на събитието е Investor Media Group.

Събитието се организира с подкрепата на Mtel част от А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management и Florina. Под патронажа на Столична община

С подкрепата на Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Карате клуб „Бушидо“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град