сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За първия учебен ден – направете на любимия си преподавател оригинален букет с моливи

За първия учебен ден – направете на любимия си преподавател оригинален букет с моливи

Аз детето | 2022-08-31

За първия учебен ден – направете на любимия си преподавател оригинален букет с моливи

Всички сме наясно, че тази година обичаният от всички (и в същото време не особено обичан) първи учебен ден ще е доста по-различен и все още малко неясен. Като цялата година досега... Това обаче съвсем не означава, че не трябва отново да бъде малко по-специален и тържествен. Независимо дали ще се учи отново у дома през интернет или в училище, дали ще има тържество само за първи клас или за всички, е хубаво да се заредим с положителни емоции на първия учебен ден и да не забравяме, че светът продължава, само е малко по-различен. Пък и нали е важно да виждаме и хубавите моменти в живота. Така че ви предлагаме да направите за любимия си преподавател оригинален букет с моливи.

Интересен е за изработка и дори и да не можете да го дадете лично на учителя си, ще му го покажете на камерата, той или тя пак ще се зарадва от специалното внимание и така първият учебен ден ще си остане важен празник! Такъв букет със сигурност ще развесели учителя ви и със сигурност няма да увехне бързо. И дори не е нужно да търсите ваза за тази композиция, защото вътре има малка тайна – гъба, която насища стъблата с влага и поддържа цветята свежи за дълго време. Дори и да остане в стаята ви, пак ще е приятна украса!

Така че за букета ще ви трябват:

  • пластмасова саксия за цветя
  • гъба
  • лепило
  • цветни моливи
  • ножица
  • тънко прозрачно фолио
  • няколко вида цветя, които харесвате
  • дървени шишчета
  • аксесоари (декоративни плодове и листа)

Направете го като следвате стъпките:

С помощта на лепило прикрепете моливите към саксията, като я обградите напълно с моливи разположени един до друг. Изберете моливи според размера на саксията. Подредете ги в произволен ред или по цветове така, че нюансите постепенно да променят наситеността си.

Покрийте дъното и стените на саксията с тънкото прозрачно фолио. Изрежете го до размера на саксията или така, че краищата леко да стърчат над моливите. Накиснете гъбата в съд с вода, тя ще абсорбира необходимото количество течност сама.

Поздравления – основата на букета е готова. И сега остава да подредите цветята. Изберете ярки есенни нюанси – жълто, оранжево, червено. С помощта на ножицата пробивайте дупки, където ще поставяте цветята в гъбата, за да се закрепят и напояват от водата. Съветваме ви първо да подредите най-големите цветя, а около тях – по-малките.

Накрая запълнете останалото място по букета и гъбата с изкуствени листа, плодове или пък защо не и панделки.

Чудесно! Сега вече сте готови за първия учебен ден! Нека пътуването през Страната на знанието да бъде интересно и вълнуващо и нека щастлива усмивка винаги грее на лицето на вашите учители, както и на самите вас, независимо от обстоятелствата и запомнете – има ли желание, има и начин за всичко!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град