приказки от деца

Начало | приказки от деца | Спасителите на Коледа

Спасителите на Коледа

Габриела Вълчева | 2019-12-15

Спасителите на Коледа

Веднъж преди години оставали няколко дни до Коледа. Джуджетата още не били готови с всички подаръци за децата. Тогава Дядо Коледа решил да викне негови приятели от всякакви приказки: Котаракът в чизми, Пепеляшка, Настрадин Ходжа, Хитър Петър, Алиса в страната на чудесата и Мечо Пух.

Всички дошли да помагат на Дядо Коледа. Хитър Петър и Котаракът в чизми подготвяли елените, Алиса и Пепеляшка опаковали подаръците, а Настрадин Ходжа и Мечо Пух проверявали писмата от всяко едно дете какво иска за Коледа и дали е послушно или непослушно. Всичко вървяло както трябва, докато Настрадин Ходжа и Мечо Пух видели, че едно от децата си пожелало сняг за Коледа. А пък нямало никакъв сняг, дори и в Лапландия. Дядо Коледа веднага отишъл да види прогнозата за времето и разбрал, че нямало да има сняг чак до тридесети декември. Тогава Дядо Коледа викнал всички на събрание, за да решат как да докарат сняг за Коледа.

Хитър Петър и Настрадин Ходжа предложили всеки един от тях да даде на най-добрия магьосник в региона най-ценното си, което той да превърне в сняг за Коледа. Котаракът в чизми предложил своите чизми, благодарение на които той станал благородник. Пепеляшка предложила своята стъклена пантофка. Алиса предложила тя и всички нейни приятели да работят при магьосника и да му помагат в магиите. Мечо Пух дал гърненцето си с мед.

Еленът Рудолф взел нещата и отишъл да ги даде на магьосника. Като пристигнал при него, Рудолф му разказал какво става. Магьосникът се съгласил да вземе нещата и да ги превърне в сняг, но попитал за какво са приятелите на Алиса. Еленът Рудолф му казал, че те ще му помагат за магиите. Магьосникът превърнал всички ценности в сняг. И така Коледата била спасена. Всички станали готови навреме с подаръците. Дядо Коледа благодарил на всички за помощта. И тръгнал щастлив с шейната да разнася подаръците, защото са спасили още една снежна Коледа.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град