зоокът

Начало | зоокът | След пет години скитане коте се прибра у дома

След пет години скитане коте се прибра у дома

Аз детето | 2019-01-02

След пет години скитане коте се прибра у дома

Чели сме невероятни истории за обикновени животинки, но тази история е най-невероятната, която сме чували досега. Може би ще ви е трудно да си представите, защото на нас определено ни беше. Такова невероятно нещо не сме чували никога, но пък се радваме, че успяхме да го научим, защото това още веднъж ни доказва колко невероятни са животните и най-вече едно от нашите любими, а именно котките! Те са красиви, мили, умни, а очевидно и доста издръжливи и родени с много късмет. Все пак неслучайно се казва, че имат и девет живота. За какво точно говорим ли? Ето сега ще ви кажем – четете и не вярвайте на очите си, но си е истина!

Котка, изчезнала преди пет години по време на посещение при ветеринарен лекар, се завърна при стопаните си невредима. Котката Рокси живеела при Вики Стоукс в графство Южен Глостършир. Избягала през 2013 г. Стоукс проверила всички съседни улици, разлепила съобщения за изчезналия си домашен любимец из целия район, но нямало и следа от Рокси. След 5 месечно издирване се примирила, че никога повече няма да я види.

Точно след това обаче котката започнала да се появява в градината на местната жителка Ейми Уорд, но не контактувала с хората. Уорд разказва, че котката изглеждала много изтощена, явно имала бълхи, но когато момичето се опитвало да я храни, Рокси била много агресивна. Въпреки това Ейми не се отказала от котето и всяка сутрин и вечер поставяла в двора си паничка с храна и купичка с вода. Котето идвало всеки ден и се радвало на храната, която получава, а пък момичето всеки ден се приближавало все повече и повече към него. Така с търпение Ейми и Рокси се сближили и тя намерила своя нов дом. Но не задълго...

В един момент Уорд завела котката на ветеринар, за да разбере какво точно трябва да направи, за да бъде тя отново здрава и щастлива. Котката имала имплантиран чип, поради което ветеринарят успял да намери стопаните ѝ. За тези пет години Вики Стоукс си сменила местоживеенето и родила две дъщери. Тя определи появата на Рокси като чудо! Твърди, че цял ден е плакала от щастие и не искала да изпуска Рокси от обятията си, защото колкото и приятелите ѝ да я убеждавали да си вземе друга котка, тя казвала, че никога няма да обича никое друго коте като Рокси!

На това му казваме страхотна история с изключително щастлив край!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град