новини детски

Начало | новини детски | „С книгите е весело, историите оживяват“ – това е темата в конкурса на Градската библиотека в Свищов

„С книгите е весело, историите оживяват“ – това е темата в конкурса на Градската библиотека в Свищов

Аз детето | 2020-08-24

„С книгите е весело, историите оживяват“ – това е темата в конкурса на Градската библиотека в Свищов

Градската библиотека в Свищов обяви конкурс за детска рисунка на тема „С книгите е весело, историите оживяват“. Състезанието е част от проявите по повод 75-годишнината на културната институция, която предстои да бъде официално отбелязана в края на септември 2020 г. От библиотеката уточниха за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че право на участие в проявата имат деца и младежи на възраст от 3 до 16 години.

Картините ще се оценяват от жури, съставено от специалисти от ХГ „Николай Павлович“ в Свищов, като ще са разделени в три възрастови групи – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години и от 12 до 16 години. Максималният размер на рисунката трябва да е до 35/50 см, като няма ограничение за техниката, която децата ще използват. Най-добрите участници ще бъдат отличени с награди от трите възрастови групи.

На гърба на рисунката трябва да са изписани с печатни букви, в долния десен ъгъл – трите имена на участника; възраст; име на детското заведение/училище/школа; град/село и телефон за връзка. Крайният срок за подаване на творбите е 18 септември на адреса на Градската библиотека в Свищов: гр. Свищов п.к.5250 пл. „Алеко“ №5, Градска библиотека (за конкурса за детска рисунка)

Най-добрите рисунки ще бъдат подредени в изложба, а отчитането на резултатите ще се състои на 23 септември (сряда) от 10.30 часа в Детски отдел на Градска библиотека.

Телефон за справки 0631/4-28-70

Вижте още:
Десет книги, които ще се харесат на всяко дете – дори и на това, което не обича да чете
Кой е написал първата книга на света?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град