игри за навън

Начало | игри за навън | Превърнете фотографията в интересна игра: отидете на лов за снимки

Превърнете фотографията в интересна игра: отидете на лов за снимки

Аз детето | 2020-06-08

Превърнете фотографията в интересна игра: отидете на лов за снимки

Обичате ли да снимате разни неща? Всъщност в днешно време дори не можем да си представим света без снимки, клипчета и правене на ТикТок, нали? Най-малкото, защото в джоба ни постоянно има един фотоапарат вграден в смартфона, който вече прави отлични снимки. И така можем да уловим всеки момент, а пък селфитата са достатъчно популярни. Но знаете ли, че всичко това може да се превърне и в забавна игра с приятели, а защо не и възрастните членове на семейството. Не игра – направо цяло състезание, може дори и да си измислите някаква награда! Но дори и без награда е супер забавно.

Всъщност идеята на тази игра е много проста. Направете списък, може да е красив с картинки и принтиран или пък просто всеки да си го напише с химикалка, в който да има няколко неща, които да намерите навън и да им направите красива снимка! Нещата може да са просто листо, камък, пейка, люлка или пък по-специални като определен вид цвете, дърво или животно. Зависи къде живеете и какво има около вас! Разбира се трябва да поставите и времеви диапазон, за да не обикаляте цял ден! 1-2 часа са достатъчни. Естествено не ходете и твърде далеч от дома, за да можете да се върнете бързо все пак. Сигурни сме, че дори и само около блока ви ще намерите листа, цветя и котки за снимане.

Накрая печели този, който за определеното време е направил снимки на всички обекти от списъка. Ако повече от двама сте успели, то нека има гласуване кои снимки са по-хубави. Така освен по-различно забавление някой от вас може и да открие, че е доста талантлив фотограф. А за да стане играта и още по-интересна и оспорвана предлагаме и няколко полезни съвета за начинаещи фотографи.

  • Дръжте смартфона стабилен, докато снимате. Вярно, че повечето имат така наречените цифрови стабилизатори, но те помагат само ако ви трепери леко ръката например, но е при много силно движение.
  • За да стане хубава снимка не разчитайте на цифрово приближаване, а се приближете самите вие: по някаква причина децата искат да стоят наистина далеч от предметите, които фотографират, но помнете, че приближаването на обектива физически до обекта е по-различно от цифровото и снимката става много по-хубава. Когато е възможно естествено, ако котката ще те одраска, не си струва!
  • Запомнете „правилото на третините“: правилото на третините във фотографията е един от първите уроци по композиция на снимка. Повечето начинаещи искат да центрират обекта си в средата на снимката. Правилото на третините ни учи, че снимката на обект в центъра невинаги е по-хубава. Лесно е да практикувате това правило – просто трябва да си представите поле за морски шах на екрана на вашия фотоапарат и целта ви е вашият обект да бъде в една от областите, където линиите се припокриват.

Сега сте готови за интересна и различна игра и перфектни снимки!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град