интересно

Начало | интересно | Поли Генова чете аудиокнигите за Смърфовете на български в платформата на Storytel

Поли Генова чете аудиокнигите за Смърфовете на български в платформата на Storytel

Аз детето | 2020-11-09

Поли Генова чете аудиокнигите за Смърфовете на български в платформата на Storytel

Любимата анимация „Смърфовете“ оживява в приложението Storytel, разказана на български от Поли Генова. Емблематичният глас на Поли ни пренася отново в Смърфоград, за да ни накара да се смеем с глас и да си припомним защо толкова обичаме тези малки сини създания и тяхната отзивчивост, толерантност и изобретателност.

Само за месец първата книга „Къде, по смърфовете, се намираме?“ се нареди в топ 3 на най-слушаните детски книги, а от днес в приложението може да бъде намерена и част 2 от поредицата – „Смърфовете в Париж“. Третата част от историята за малките сини приятели се нарича „Изгубеното село” и ще излезе на български на 23 ноември.

„Толкова съм щастлива, че именно аз ще разкажа тази модерна класика за любимите ми Смърфове на децата, че и на родителите, които имат желание да си я припомнят! Героите са супер забавни и толкова запомнящи се, че живеят в съзнанието ни от поколения насам. Затова и вярваме, че не само децата, но и възрастните ще се радват заедно на смърфовете и чрез Storytel“, казва певицата Поли Генова, чиито глас е избран да прочете историята на български. Освен нея, сред имената на разказвачи на истории в приложението вече се нареждат над 100 известни лица от медиите, театъра и киното като Силвия Петкова, Койна Русева, Павел Владимиров, Богдана Трифонова, Параскева Джукелова, Калин Врачански, Явор Бахаров, Юлиан Вергов и други любими български актьори.

„Наистина сме щастливи да видим историите на Smurfs, адаптирани в аудиокниги от Storytel! Винаги е чудесно да откриваме нови начини за споделяне на ценностите на смърфовете – приятелство, смелост, лоялност“ казва Луиз Бусениерс, издател на лицензи и производство в IMPS sa Смърфовете“.

Невероятно популярните смърфове първоначално са създадени в Белгия от Пиер Кълифорд и техните истории са разказани много пъти в различни формати. Между 2011 и 2017 излизат и анимационните филми, базирани на Смърфовете, а сега Storytel Kids пуска три вълнуващи аудио приключения за деца на възраст от шест до девет години.

Повече за Storytel

Storytel е водещата стрийминг компания в Северна Европа за аудио и електронни книги, която дава възможност за неограничено слушане и четене на повече от 300 000 заглавия от целия свят. Целта е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и преживяват от всеки, навсякъде и по всяко време. Storytel е както дигитална платформа, така и мащабна издателска група. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People`s Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms и Norstedts Kartor и Gummerus Kustannus. Ztory – дигитална стрийминг услуга за неограничен достъп до вестници и списания, е част от Storytel от януари 2019 г. Storytel има представителства на 19 световни пазара, а седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град