сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Очарователните жълъдковци ще направят всеки есенен ден весел

Очарователните жълъдковци ще направят всеки есенен ден весел

Аз детето | 2020-11-16

Очарователните жълъдковци ще направят всеки есенен ден весел

Есента, освен красота ни предлага и много интересни природни дарове – като се почне от сладкото грозде, премине се през вкусната тиква и се стигне до кестените и жълъдите. Точно за последното ще си говорим днес. Жълъдите могат да се превърнат от обикновени есенни „неща“ нападали по земята в очарователни малки човечета, които ще предизвикват усмивка на лицето на всеки, който ги види. Трябва само да имате малко желание и да отделите малко време.

Предполагаме, че имате такова, след като в момента на доста места се излива един непрестанен дъжд и сякаш напук не иска да спре дори и за миг. Е, ние пък напук на дъжда ще се забавляваме и вкъщи. Той какво си мисли, че може да ни спре? Нищо подобно. Творчеството е също толкова забавно, колкото игрите навън и нищо не може да ни спре да си направим нещо весело!

За да си направите тези симпатяги първо ще ви трябват няколко жълъда по възможност с капачета отгоре или просто капачета от жълъди. Дори не е нужно да са върху тях, така или иначе ще ги отделим. Затова следващия път, когато сте навън съберете малко жълъди или ако като нас нямате търпение вземете чадъра и съберете малко още сега. Също така ще ви трябват и акрилни боички, черен маркер, лепило и канап, панделка или просто прежда, както и прозрачен лак за нокти. Материалите не са толкова малко, но пък си струва да се изхабят за това.

Първото, което трябва да направите е да почистите хубаво жълъдите. Просто ги избършете със суха салфетка и ако са мокри ги оставете да изсъхнат, същото направете и със шапчиците им и ако е необходимо ги махнете. След това решете в какви цветове ще ги оцветите. Ако пък искате, можете да запазите по-натуралния им вид и само да им нарисувате весели личица. Оцветете хубаво всеки жълъд. За да се получи по-ярък цвят трябва да нанесете няколко слоя от акрилните бои.

След това изчакайте да изсъхне и нарисувайте с черен маркер най-щурото и усмихнато лице, което си представяте. За да запазите усмивката и жълъда за повече време можете внимателно да нанесете и един слой безцветен лак. Той обикновено изсъхва за не повече от 10 минути. Ако ви харесва можете да оставите жълъда и така, без лак.

Но имаме и още една интересна идея. Вземете малко прежда, канап или панделка и поставете двата ѝ края във вътрешната част на шапчицата на жълъда. Капнете малко лепило и притиснете здраво краищата към нея. Изчакайте да засъхне за около 10 минути. След това сложете още няколко капки най-вече по края и залепете шапчицата за самия жълъд. Така ще можете да го закачите някъде в стаята си, а защо пък не дори и на раницата си. Малките госпожици пък могат да го носят дори като герданче и да изглеждат свежо и забавно навсякъде където отидат!


Желаем ви приятна забава и много красиви жълъдковци!



Коментари
2 коментара

Фен на Мади , ,

Публикувано на 22.10.2016

Много ми е интересно. Забавни, смешни и интересни! Бъдете сигурни, че ако намеря жълъд, ще го направя. Сигурни бъдете! Ха, ха! Не мога да спра да се смея на онзи с мустаците! Хахахахххаааахахахаххххахахахааааа!!!!!!!!!!

Best Cat Forever , ,

Публикувано на 22.10.2016

Това е много хубава идея. ще си направя

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град