зоокът

Начало | зоокът | Не ви позволяват да имате домашен любимец у дома.... това не значи, че не може да имате

Не ви позволяват да имате домашен любимец у дома.... това не значи, че не може да имате

Аз детето | 2019-10-08

Не ви позволяват да имате домашен любимец у дома.... това не значи, че не може да имате

Знаете ли, че повече от 90 процента от децата на планетата ни искат, ама много искат да си имат вкъщи някое пухкаво, мъркащо, махащо с опашка, чуруликащо или пък просто плуващо във вода животинче. Не сме провеждали такова официално проучване, а се съмняваме и някой друг да го е правил, защото няма нужда. Напълно ясно е, че е така! Другото, което е напълно ясно, е че същият или почти същият процент родители не дават домашен любимец на децата си от раз, а пък някой никога не го правят. Но знаете ли, че има нещо хубаво в цялата работа. Можете да имате домашен любимец... без наистина да имате домашен любимец. Защото колкото и сладки да са животинките ако ги имаш у дома и са си твои са огромен ангажимент. Така че ако наистина обичате животните, но цялото ви семейство категорично отказва да ви вземе дори и рибка ето какво друго можете да направите, за да имате домашен любимец без да имате наистина такъв.

Станете доброволец в приют за животни

В почти всеки по-голям град има приют или пък някаква организация, която спасява улични животни и поради факта, че това е доста трудна задача често не им достигат не само средства и място, но и хора. И заради това често си търсят доброволци, които да ходят там и да помагат, когато имат свободно време. Разбира се без съмнение хората ще изберат подходяща дейност за възрастта ви, но няма да ви върнат. Какво ще кажете да разхождате кучета, които иначе доста дълго стоят в клетки – ще е безценно изживяване и за вас и за тях. Или пък да помагате с храненето, чистенето на местата за животните. Все едно си имате домашен любимец, но не съвсем. Идеално е, а и вършите наистина добро дело.

Помагайте на приятел

Най-вероятно имате приятел, роднина или пък съсед, който има някакъв домашен любимец. И знаете ли, колкото и да са готини животните, когато ги имаш у дома всеки ден понякога се изморяваш от грижите, които трябва да полагаш за тях. Често ти писва дори и да трябва да си играеш с тях или да ги гушкаш. Нееее... абсурд си мислят всички, които нямат животинче, ама си е точно така. Затова ви предлагаме – защо не попитате приятел, съсед или роднина има ли нужда от помощ за домашния си любимец. За разходка, ресане или дори някой да го погушка вместо него. На бас, че ще имат и даже ще са ви благодарни за предложението. А вие ще спечелите двойно, даже тройно – ще си играете с животинче, което обаче не цапа вашия дом и накрая ще имате и благодарност от близък човек. Печелите толкова много!

Просто излезте навън – в парка или в планината и гледайте

Знаем, че домашните любимци като че ли изглеждат по-хубави, но така казват само хората, които никога не са се наслаждавали на диви такива. Най-различни красиви птички, катерички, дори таралежи – всички тези животни се срещат в планината, както в градска среда в парка и са много красиви и забавни за снимане. Все пак всеки може да снима как кучето му носи пръчка, но снимки с катеричка на дърво или кълвач са далеч по-красиви. Просто излезте навън и наблюдавайте – пълно е с красиви животни. Можете дори да им помогнете, натрупайте под някое дърво в парка лешници или орехи и ще видите как не след дълго някоя катеричка ще дойде да си ги събере. Интересно, красиво, а и много благородно от ваша страна. Направете хранилка за птички и я пълнете всеки ден, особено през есента и зимата и ще видите колко интересни синигерчета, врабчета и други интересни птици ще идват. Много забавно и след няколко седмици ще са ви почти като домашни любимци, дори няма да се страхуват много от вас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град