важните неща

Начало | важните неща | Мама е истинска магьосница и имаме доказателства за това!

Мама е истинска магьосница и имаме доказателства за това!

Аз детето | 2021-03-02

Мама е истинска магьосница и имаме доказателства за това!

Колко пъти, колко пъти сте си мечтали да имате магическа пръчица като тази на Хари Потър и благодарение на нея да можете да правите всичко, което си поискате. Или пък още по-хубаво – просто да щракнете с пръсти и отново да направите всичко, което ви се иска. Да владееш магия – това е обща мечта на много деца и възрастни от целия свят. Представете си колко би било хубаво да можехте ей сега да появите пред вас най-вкусната храна на света или пък да можете да се преоблечете само с едно щракване с пръсти. Или пък да спасите света от някой лош крадец като просто го завържете с невидими нишки от магия. Невероятно, нали? За съжаление обаче магията съществува само в света на въображението, само в книгите, филмите и комиксите – биха ви казали всички реалисти. А пък и самите вие също знаете това много добре! Но дали наистина е така? За нас магията наистина съществува и ние ставаме свидетели на нещо магическо всеки ден – просто не го осъзнаваме. И вярвате или не, казваме ви, че всеки ден вие говорите и виждате истински магьосник – просто не го осъзнавате!

Помислете – сещате ли се кой може да е той? Или по-точния въпрос е, коя е тази вълшебница. Точно така – това е майка ви! Няма как да не се съгласите, че няма нищо по-свещено от майчината любов. Често не разбираме или не забелязваме колко неща всъщност правят майките за нас всеки ден! Осигуряването на храна, дрехи и покриването на всички наши нужди са само една мъничка част от всичко, което те правят за нас. Замисляйки се, смело можем да кажем, че всичко, което имаме и което сме е благодарение на майка ни! И това ако не е истинска магия? Ако все още не вярвате, че без пръчица и без светлина излизаща от пръстите мама е способна на вълшебства – вижте тези илюстрации, които доказват това наше твърдение. А след това не забравяйте да прегърнете мама много силно и да ѝ кажете колко много я обичате, да ѝ благодарите за всяко вълшебство, което сътворява за вас всеки ден!

Доказателство 1

Гладен/гладна си и отваряш хладилника... Вътре обаче има само зеле, нещо в консерва и половин салам... О, не, няма нищо за хапване – всяко дете ще си помисли това. И най-вероятно ако мама я нямаше щяхте да излезете навън и да си купите нещо като сандвич, дюнер или пица. Но мама може да приготви дори и само от тези продукти нещо толкова вкусно, че и най-добрите готвачи да ѝ завидят.

Доказателство 2

Сигурно сте чували израза „Юнак без рана не ходи“... Въпреки това, когато паднеш и си ожулиш коляното или ръката, или пък се порежеш си е гадно и боли, колкото и малко да изглежда. И като че ли нищо не помага, освен нежния допир на мама. Тя веднага премахва болката и страха като с истинска магия.

Доказателство 3

Някога опитвали ли сте да зашиете дори и малка дупка в любимата си дреха... Доста е трудно и повечето пъти не само не успявате, но дори правите дупката още по-голяма. А мама от своя страна не само може да я зашие, но да направи дрехата и още по-красива. Май наистина крие магическа пръчица някъде в гардероба си.

Доказателство 4

Колко неща можете да вършите едновременно... Най-вероятно да ядете и да гледате телевизия или пък да пишете домашните си и да гледате телевизия и накрая нито едното не сте направили както трябва съвсем. От своя страна мама сякаш има 8 допълнителни ръце. Върши толкова много неща и ги върши перфектно.

Доказателство 5

Смятаме, че точно вашата майка владее някакъв вид телепатия. Това по-скоро са суперсили, но пак са си невероятни сили, граничещи с вълшебството. Откъде знаем ли? На бас, че съвсем скоро – може би даже и днес ви е накарала да размислите за някое ваше решение без всъщност да ви е казала нищичко.

Доказателство 6

Също като Нют Скамандър, че дори и повече мама може да прибере много неща в малко пространство. Тя не само ще приготви раницата ви за училище или детска градина така че всичко да се побере, но даже и ще ви остане малко място. Убедени сме, че колкото и животни да може да побере в куфара си Нют – точно тази магия не я владее.

Доказателство 7

Мама знае какво искате, дори преди самите вас. Смятаме, че тук няма нужда от повече думи.

Доказателство 8

Мама чисти, готви, пере, помага ви с домашните, работи, даже понякога се грижи и за домашните любимци вместо вас и накрая на следващия ден пак успява да стане преди вас. Как го прави, не се ли изморява? Това си е чиста доза магия.

Доказателство 9

Кога за последно пекохте храна... Трудно е, нали? Защото понякога не знаеш кога точно е изпечена и вкусна и трябва често да проверяваш... Но мама може да разбере само с един поглед и дори без да отваря фурната. Истинско вълшебство.

Доказателство 10

Мама може да вижда в бъдещето. Как иначе ще знае, че ще се разболеете няколко дни преди това да се случи. Не знаем къде точно крие кристалната си топка, но следващия път, когато ви каже да се облечете или да не пиете много студен сок – просто я послушайте. Тя знае...

Доказателство 11

Мама може да връща времето назад. Почти като Хърмаяни с нейния странен времеврът. Само че мама го прави още по-добре... Защото от опит ви казваме – колкото и да сте възрастни и дори и да станете най-известните актьори, певци или пък директори на голяма фирма... Пред нея винаги ще се чувствате деца. Винаги ще сте нейните деца и тя ще се грижи за вас. Ето това е най-невероятната магия на света!

Илюстрации: Ekaterina Gandrabura for BrightSide.me



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град