зоокът

Начало | зоокът | Като за рожден ден: В столичния зоопарк изненадаха слоницата Артайда с 38-килограмова торта

Като за рожден ден: В столичния зоопарк изненадаха слоницата Артайда с 38-килограмова торта

Аз детето | 2020-06-03

Като за рожден ден: В столичния зоопарк изненадаха слоницата Артайда с 38-килограмова торта

Уникално 38-килограмово изкушение във вид на торта получи тази сутрин слоницата Артайда. Емблемата на зоопарка в София бе изненадана приятно от екипа на зоопарка, защото днес навършва 57 години. Заради това нейните човешки приятели се постараха да хапне неща, които харесва и които ще запомни, разказват гледачите. Продуктите, които съдържа тортата са същите, които се включват в менюто на гигантското животно. Но за разлика от всекидневната храна празничната торта ще бъде допълнително овкусена, за да запомни слоницата рождения си ден, казват от зоопарка.

Тортата е направена от блатове от хляб с квас и между всеки има свеж плод – ябълки, круши, пъпеши. Допълнително отстрани има пълнозърнести макарони със брашно от рошков. Като гарнитура най-отгоре е поръсена със стафиди.

Експертът „Връзки с обществеността“ в Софийския зоопарк Ирина Сахатчиева разказа, че едни от първите обитатели в него са слоновете. Той е създаден през 1888 година. „Те са внесени от немския частен зоопарк „Хагенбег“. Артайда е нашето лого. Тя е нашият късмет и ще продължим да правим всичко възможно, за да имаме слонове и разбира се да се грижим за Артайда, за да празнува още рождени дни с нас”, категорична беше тя.

Снимка: Катерина Зарева-Симеонова



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град