Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Изпитание за родители: могат ли да решат математическа задача с лъвчета и тигърчета

Изпитание за родители: могат ли да решат математическа задача с лъвчета и тигърчета

Аз детето | 2018-03-13

Математическа задачка с лъвчета и тигърчета е най-новият хит в интернет. Тя обаче подлудява само възрастните. Учител в Германия искал да покаже на част от родителите на децата, че те са много по-умни отколкото подозират. Затова той събрал деца и техните родители на специален урок и им дал задачата, която ще прочетете по-надолу. Оказало се, че учениците я решили за секунди, докато на родителите им отнело цяла вечност. Някои от тях дори и не успели да намерят верния отговор изобщо. Те публикували задачката в интернет и се оказало, че винаги се получава така. Децата я решават много бързо, а родителите – почти никога не успяват!

Искате ли да изпитате и вас и вашите родители? Да разберете кой наистина е най-умният в семейството? Тогава защо не се опитате да решите задачката и не видите кой ще намери по-бързо и лесно верния отговор. Изпробвайте ума си с едновременно най-лесната и най-сложна задача! И разбира се се забавлявайте!

Онзи ден числата си организирали маскен бал на тема животни. Всяко от тях облякло животински костюм... Подсказваме, сега идва и най-важното условие на задачата: еднаквите числа били с еднакви костюми, а различните – съответно с различни. Трябва да решите: каква е сумата от цифрите, които се крият зад тигърчето, лъвчето и пантерката?

Ще можете ли? А дали родителите ви могат? Споделете с нас в коментарите, а след това ще ви кажем и верния отговор!



Коментари
5 коментара

Ирина Йорданова, 10 г.,

Публикувано на 13.03.2018

Моята майка ме научи как да решавам подобни задачи:лъвчетата са 3 поред значи и трите цифри ще са еднакви.От две двуцифрени числа не може да се получи число освен с 1 стотица.Значи сбора е 111.От там намирам,че 1 тигърче е 5,1 пантера е 6 и 1 лъвче е 1.1+6+5=12 краен резултат

Добромира 7г. , ,

Публикувано на 21.03.2018

ре6их я и отговора е 12

Наталия Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 09.04.2018

кога ще има нова нямам търпение

Нати Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 13.05.2018

отново ще Ви помоля да качите нещо за хамстери

От редакцията: Записали сме си, ще качим, просто трябва малко време за проучване. ;-)

Даниел Русев, 11 г.,

Публикувано на 11.07.2018

Отговора е 12! 55+56=111 5+1+6=12

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град