География

Начало | География | Езерото на феите – истинска приказна красота от Шотландия

Езерото на феите – истинска приказна красота от Шотландия

Аз детето | 2020-05-18

Езерото на феите – истинска приказна красота от Шотландия

Шотландската култура е пълна с невероятно интересни келтски митове и легенди, които разказват чудни истории за магически същества, живеещи под хълмове, във водопади и езера. През годините хиляди малки и големи са планирали екскурзията си именно тук, за да зърнат тази вълшебна природа и да се оглеждат за феи и други магически създания. Колкото и да напредва светът и колкото и чудновати технологии да имаме, възрастните, и най-вече децата няма да престанат да вярват в магиите и чудесата и именно това ще кара света да върви напред. Точно и заради това, макар и доста от красивата природа в Шотландия да е била унищожена, езерото на феите, намиращо се на остров Скай, все още е там и все още ни предлага това чувство за нещо магическо със своите кристални води и невероятно красива природа.

Езерото на феите се счита за едно от най-красивите места в Шотландия и за едно от най-удивителните и приказни места на планетата Земя. Тази приказност му придава не само спокойната студена и бистра вода, незамърсена от абсолютно нищо, но и планината около него. Кулин – така се казва гората, която също изглежда като дом на истински феи, а дори и името ѝ е такова. Езерото е разположено точно в подножието на най-величествената част на гората и двете заедно предлагат величествена гледка. А красивият водопад край езерото и скалните образувания около него придават на това езеро направо магическо излъчване.

Езерото на феите всъщност не е съвсем езеро в истинския смисъл на думата. Това е каскада от водопади, в които всеки, който не го е страх от студената вода може да поплува и затова местните, а и туристите, често казват отивам да плувам в езерото на феите. Всички водопади са с кристално чиста вода и са заобиколени от красива буйна зеленина. Според древните шотландски легенди, тук е бил величественият замък на кралицата на феите. Той е бил огромен, направен само от природни материали и пълен с красиви градини и величествени водопади и това са именно най-красивите и магически останки от него. Това е една от причините мястото да е толкова популярно и туристите да се увеличават с всяка година. Невъзможно е да усетите магията на феите само чрез думи и снимки, затова ви пожелаваме един ден да видите красотата и величието със собствените си очи.

Вижте още:
Седемте рилски езера – най-красивите в България

 

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град