игри в дома

Начало | игри в дома | Балонено йо-йо – по-различно от истинското, но също толкова забавно

Балонено йо-йо – по-различно от истинското, но също толкова забавно

Аз детето | 2019-07-22

Балонено йо-йо – по-различно от истинското, но също толкова забавно

Йо-йо-то определено е една от онези играчки, които остават неподатливи на времето. Фиджетспинърите може и вече да ги няма... Сега сигурно много от вас ще се питат „Кое? Какво?“, но за йо-йо веднага се сетихте! Ето – няма по-добро доказателство за това, което вече ви казахме. Съгласни сте, нали? Тогава какво чакате – къде ви е йо-йо-то и защо не си играете... Аааа – няма такова! Това е жалко, но определено лесно поправимо. Ей сега ще ви покажем как набързо да си спретнете едно при това балонено. Вярно, малко по-различно ще е от оригиналното и с него не се правят точно такива трикове, каквито очаквате, но пак е забавно и интересно.

Както вече се досетихте ще ви трябва ненадут балон, а също и ориз или брашно, както и поне 8 гумени ластичета. Да направите самата играчка е лесно!

Напълнете балона, който все още не трябва да е надут с ориз или брашно, толкова че когато го стискате да прилича на антистрес играчка. Най-лесно става ако имате фуния, която да закрепите на отвора, но и по-внимателно с лъжичка за кафе също става. Макар че е и малко по-бавно. Когато сте готови завържете балона, все едно, че сте го надули и на възела вържете гумено ластиче. За него пък завържете още едно и още едно и така, докато не виси достатъчно. Как да разберете дали дължината е достатъчна? Лесно – правете с балона това, което бихте и с йо-йо. Движете ръката си нагоре и надолу, като го държите за ластичето, така че и балонът да се движи нагоре-надолу и вижте дали дължината е добре. Ако не е – просто завържете още ластичета.

Това е! Просто, но забавно и ако смятате, че вие сте големи – то направете такова на вашите по-малки братчета, сестрички или братовчеди – ще видите колко ще се забавляват. Както виждате нашата малка изпитателка се радва и си го носи навсякъде с нея.

С балони можете да правите и куп други забавни неща:
Чудото огнеупорен балон
Балони и хелий – вълшебната комбинация за страхотно летене
Балон, смях, експеримент и състезание – всичко това само в един фокус
Може ли балон да не се спука с игла?
Магическо надуване на балон



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град