зоокът

Начало | зоокът | 10 породи кучета подходящи за живот в голям град и апартамент

10 породи кучета подходящи за живот в голям град и апартамент

Аз детето | 2019-01-28

10 породи кучета подходящи за живот в голям град и апартамент

Ето че най-накрая мечтата ви ще се сбъдне! Някак си почти като на магия сте успели да убедите родителите си, че сте достатъчно отговорни, грижовни и че имате огромна нужда от четириног опашат приятел. След толкова време те най-накрая са казали онази сричка, която сякаш е сбъднала всичките ви мечти. Казали са „Да“ и сега вие трескаво се чудите каква точно порода кученце да си вземете. Всички изглеждат сладки и интересни. И най-вероятно като всеки бъдещ малък стопанин на куче искате то да е колкото се може по-пухкаво и по-голямо. Все пак би трябвало по-големите кучета да са по-интересни, по-лесни за отглеждане и да правят по-забавни неща. Има логика, нали? Понякога е точно така, но по-големите кучета със сигурност изискват и повече пространство. Не че няма достатъчно хора, които да са научили своите огромни домашни любимци да живеят в апартаменти, да пътуват с метрото или пък да ходят в центъра на голям оживен град.

Ние като едни истински любители на животните обаче ще ви кажем, че има кучета и кучета! Неслучайно хората са кръстосвали породи от хиляди години. Някои кучета просто не са създадени за града и за малки жилища. Те искат много пространство, да са навън когато те решат, да тичат и да скачат дълго и през целия ден. Те са толкова подвижни и пълни с енергия. Често затова, когато са в малки жилища, правят бели или пък лаят толкова силно, че на съседите по някое време започва да им пречи. Не че не обичат своите стопани, но просто имат нужда от много пространство, където да хабят своята енергия. Повечето от тези породи всъщност са създадени за лов или пазачи и не могат да пренебрегнат така лесно своите инстинкти. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от своята мечта за куче! Има и такива породи, които са били изцяло създадени, за да ви правят компания. Да стоят с вас, да си играят с вас и да почиват, когато и вие спите. Те нямат против да живеят и в по-малко място, а пък в града се ориентират идеално. Изборът на подходящо куче, за да споделите апартамента си с него, е също толкова важен, колкото изборът на съквартирант например. Искате да вземете предвид енергийното им ниво, шумността и дружелюбността, преди да вземете окончателни решения. Пък и нали искате новият ви домашен любимец да е щастлив с вас? Тогава забравете за големите кучета и се ориентирайте към по-малките породи.

Всъщност направо можете да надникнете в нашия фотопоглед. Благодарение на кучешките треньори от pedigree.com, ще узнаете кои са най-подходящите 10 породи кучета за градски условия. И не се заблуждавайте – те също са големи сладури и са много игриви, дори и да не им личи толкова!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град